Friday, May 02, 2008

Hverdagsspekulasjoner 5

Diskriminerende griseruss?
Noen norske banker sluttet nylig med sparegriser for å unngå å støte muslimske innbyggere. I disse vårtider lurer jeg derfor på om kanskje Russen bør slutte med grisefesten, unngå å etterlate seg en svinesti, la være å bygge svindyre russebusser og holde seg unna purken.

Vises ikke på visning
Hvor er alle huseierne under visning? Er de på besøk, sitter de utenfor og spionerer eller later de som de er potensielle kjøpere selv? Jeg inspiserer alltid bodene og skapene i håp om å finne noen.

Morgenraving
Hva er galt med å legge seg sent og stå opp sent? Det finansierer nattelivet, reduserer køene på badet på morgenen og er bra for miljøet ved å lette morgenrushet. Super-a-menneskene derimot setter en demper på kveldsunderholdningen med å gå tidlig hjem og/eller kreve stillhet, vekker alle medboere før alarmklokka, og går energiske turer i grisotta i helgene som skremmer vettet av alle oss på vei hjem fra nachspiel.
PS: Jeg vet ikke hvor representativt dette er for meg selv, men følte veldig for å argumentere litt ”gal” vei.

Forvirrende kjendiser?
Det er bra at styrtrike kjendiser ønsker å gjøre en liten innsats for de fattige og forfulgte i verden. Og pengene kommer godt med. Men det må være forvirrende for de mange tusen flyktningbarna å skulle late som de er begeistret for å møte vestlige idoler de aldri har hørt om. Om du aldri har sett ett TV eller kanskje ikke har lært at USA eksisterer, blir jubelen for Shakira i Bangladesh eller George Clooney i Darfur mest et spill for galleriet.

2 comments:

Anonymous said...

Morgenraving
Jeg skal gi deg et argument mot den natteranglingen din Sindre. De som legger seg sent har en tendens til å vekke folk midt på natten med sms som de lett kunne ventet med til dagen etter. Hva sier du til det?

sindre said...

Det heter mobiltelefon fordi den er mobil. Det betyr at man være tilgjengelig når man vil og slå den av når man vil. Jeg føler ikke kjempedårlig samvittighet :)